Kysymyksiä ja vastauksia: Mineriittikattojen huolto

Kun tilaat Tehopesun palveluita, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin mineriittikatoista. Jos sinulle herää mitä tahansa lisäkysymyksiä, älä epäröi jättää soittopyyntöä.

Miksi mineriittikattoa pitää pestä ja huoltaa?

Mineriittikatto (varttikatto, kuitusementtikatto) tarvitsee huoltoa siinä missä muutkin katemateriaalit. Ajan myötä alkuperäinen pinnoite vaurioituu, eikä suojaa enää kuitusementtilevyä niin kuin sen pitäisi. Ilman pinnoitteen antamaa suojaa kuitusementtilevy altistuu pakkasrapaumalle sekä sammal-, levä- tai muulle kasvustolle. Siksi kuitusementtikaton säännöllinen huoltaminen on tärkeää. Näin vältetään turhia katon vaihdosta aiheutuvia kustannuksia ja katteen elinkaarta voidaan pidentää merkittävästi.

Miksi en pesisi mineriittikattoa itse?

Syitä on monia, mutta painavin syy on se, että asbestia sisältävän kuitusementtilevyn pesu on luvanvaraista toimintaa. Vuoden 2016 alusta alkaen kuitusementtikattojen pesu on luokiteltu nimittäin asbestipurkutyöksi. Asbestipurkuluvan saantiin on iso joukko edellytyksiä, jotka Tehopesu on täyttänyt. Arvostamme työntekijöitämme ja heidän terveyttään suuresti. Uudet määräykset parantavat työntekijöiden turvallisuutta ja tietenkin haluamme muutoinkin noudattaa määrättyjä ohjeita, lakeja ja asetuksia. Teetä siis työ urakoitsijalla, jolle on siihen myönnettu lupa. Asbestipurkutyöluvan saaneet yritykset löytyvät Asbestipurkutyöluparekisteristä. https://asbestipurkuluparekisteri.ahtp.fi

Mitkä ovat tyypilliset mineriittikattohuollon vaiheet ja toimenpiteet?

Pohjatyönä katto pestään ensin huolellisesti tehokkailla laitteillamme. Pesuvesi suodatetaan määräysten mukaisesti ja erottunut jäte toimitetaan hävitettäväksi asianmukaisella tavalla. Tämän jälkeen katteelle levitetään kasvustonestoaine, jolla varmistamme sen ettei katossa ala kunnostuksen jälkeen kasvamaan mitään ylimääräistä. Mikäli teemme katolle myös pinnoituksen, kate ensin pohjustetaan ja sen jälkeen pinnoitetaan maalin tyyppisellä pinnoitteella vähintään kahteen kertaan. Tilaajana sinun tulee huomata, että ennen mitään huoltotoimenpiteitä mineriittikatolle on teetettävä myös asbestikartoitus, jonka perusteella työ suunnitellaan. Asbestikartoituksen teettäminen on tilaajan vastuulla, mutta avustamme sinua kartoituksessa mielellämme.

Mitä mineriittikaton vuosihuoltoon kuuluu?

Vuosihuollossa tarkastamme katteen ja sen pinnoitteen kunnon ja levitämme tarvittaessa katteelle kasvustonestoaineen. Rikkinäisistä levyistä raportoimme ja vaihdamme ne tarvittaessa uusiin (huom. asbestipurkutyö) ja puhdistamme sadevesikourut. Tarkistamme myös, että veden pääsy katolta pois on esteetöntä.

Miksi mineriittikaton huolto on kannattava investointi?

Huoltamalla kuitusementtikattosi vältät isomman kattoremontin, pidennät kattosi elinkaarta ja säästät useimmiten tuhansia euroja selvää rahaa.

Mitä mineriittikaton huoltoprojektin tuloksena syntyy?

Kattosi kunnostusprojektin tuloksena syntyy toiminnallisuudeltaan uudenveroinen katto. Mikäli teemme mineriittikaton täydellisen kunnostuksen, lopputulos myös näyttää hyvältä. Se on merkittävää etenkin niissä taloissa, joissa on jyrkkä katto ja katto on iso osa kotisi julkisivua. Tilaamalla meiltä katollesi myös säännöllisen vuosihuollon, varmistat katon toimivuuden ja kauniin ulkonäön pitkälle tulevaisuuteen ilman, että sinun tarvitsee edes ajatella asiaa.

Kuka muu on ostanut teiltä katon kunnostuksen?

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 40 000 neliömetriä erilaisia kattoja.

Miten takaatte hyvän lopputuloksen?

Meillä on koulutettu ja suuresti arvostamamme suomalainen työvoima, joka on tehnyt vuosia näitä hommia. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on takuumme mukainen – Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Mitä edellytätte meiltä ennen projektia?

Kuitusementtikatolle, joka on tehty vuonna 1993 tai aiemmin, on ennen työn aloitusta teetettävä asbestikartoitus, joka on lain mukaan teidän vastuullanne. Autamme sinua asbestikartoituksen teettämisessä mielellämme. Tarvitsemme hieman aikaasi myös kuntokartoitukseen. Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Mitä edellytätte meiltä projektin aikana?

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä pistorasian. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai pistorasiaa, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Pysyykö katto varmasti niin hyvänä kuin väitätte?

Säännöllisellä huoltamisella katto pysyy hyvässä kunnossa pitkälle tulevaisuuteen. Kannattaa myös muistaa, että pinnoitus tai muu kunnostus voidaan tarvittaessa myös uusia. Varovasti arvioiden pinnoituksen elinkaari huollettuna on yli 20 vuotta.

Miten voin tilata?

Mineriittikaton huoltoprojekti vaatii aina ensin asbestikartoituksen sekä kuntokartoituksen. Voit tilata meidät apuun soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 45 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys