Katto kuntoon 100% tyytyväisyystakuulla!

Mineriittikaton pinnoitus ja pesu - Uusimaa

Mineriittikatto tai varttikatto eli kuitusementtikatto on yksi 70- ja 80-luvulla rakennettujen asuinrakennusten käytetyimmistä kattomateriaaleista, jonka huoltotarpeisiin ja toimenpiteisiin on alettu kunnolla kiinnittämään huomiota vasta 2000-luvulla.

Oikein ja hyvin tehty mineriittikaton pinnoitus ja sitä ennen huolellisesti suoritettu pesu pidentävät mineriittikaton käyttöikää ja auttavat sitä kestämään Suomen säät vuosia tai jopa vuosikymmeniä eteenpäin. Varttikaton pinnoitus kannattaa antaa osaavien ammattilaisten käsiin ‒ ja jopa pitää antaa ‒ mikäli katto sisältää asbestia on kyseessä luvanvarainen työ.

Tehopesu suorittaa mineriitti- ja varttikattojen huollot, pesut ja pinnoitukset vuosien ammattitaidolla ja kokemuksella. Meillä on myös tarvittavat asbestiluvat, ja tarvittaessa teemme myös suuremmat kattoremontit.

Varttikaton pinnoitus ja huolto ehkäisee kattoremonttia

Mineriittikaton pesu ja pinnoitus ovat katon kestävyyden kannalta tärkeitä toimenpiteitä. Huoltamaton mineriittikatto ja sen huokoiseksi kulunut maalipinta kerää sään rasituksesta itseensä kosteutta. Tämän vuoksi erityisesti pakkaset aiheuttavat katolle rapautumista, joka tiilikaton tapaan aiheuttaa muun muassa sammaleen ja jäkälän kasvua ja lian kerääntymistä katolle. Huollon laiminlyönti voi johtaa katon uusimiseen.

Varttikaton pesu ja pinnoitus siihen tarkoitetulla pinnoiteaineella on tärkeä toimenpide, joka säästää pidemmän päälle pitkän pennin. Samalla myös talon ulkonäkö paranee eikä isosta kattoremontista tarvitse murehtia. Kattoremontti tai katon uusiminen on hinnaltaan huomattavasti kalliimpi projekti.

Mistä tiedän tarvitseeko mineriittikattoni huoltoa?

Mineriittikaton pinnoitustarpeen näet itse helposti jo pelkästä ulkonäöstä. Jos katto on likainen ja siellä näyttää kasvavan jotakin, on varttikatto vähintään huollon tarpeessa. Mineriittikaton pesun ja pinnoituksen hinta on murto-osa kattoremontin hinnasta ja pidentää kattosi elinkaarta säännöllisesti huollettuna parhaimmillaan vuosikymmeniä.

Mineriittikaton kunnostukseen on syytä ottaa ammattilainen myös siksi, että vuonna 2016 voimaan tulleet lakiuudistukset määrittelevät mineriittikaton pesun asbestipurkutyöksi. Meillä Tehopesussa on ammattitaito sekä tarvittavat asbestityöluvat mineriittikattojen huoltotöihin.

Lue lisää tästä sekä löydä vastaukset muihin kysymyksiisi Kysymyksiä ja vastauksia -sivultamme.