Katto kuntoon 100% tyytyväisyystakuulla!

Julkisivupesu - Kysymyksiä ja vastauksia

Tehopesu pesee ja huoltaa julkisivuja vankalla ammattitaidolla ja osaamisella Uudenmaan alueella, tarvittaessa kauempanakin. Kun tilaat meiltä julkisivupesun, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin julkisivujen pesusta ja suojauksesta.

Jos sinulle herää mitä tahansa lisäkysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Julkisivupesu pitää rakennuksen seinät kunnossa, näyttävänä ja kauniina. Julkisivun pesun tarve vaihtelee paljon kiinteistön sijainnista ja sen ympäristöstä riippuen. Lähtökohtaisesti kannattaa kuitenkin aina pitää oman kiinteistön julkisivun kuntoa silmällä jotta home, tai muu ei-toivottu kasvusto ei pääse yllättämään. Ennen pitkää julkisivun kunnostaminen esimerkiksi maalaamalla tulee joka tapauksessa ajankohtaiseksi – pesu pidentää jaksoja laajempien julkisivuremonttien välillä.

Suosittelemme käyttämään harkintaa aina kun suunnittelet julkisivun pesemistä itse omalla painepesurilla. Voit olla jopa kuullut tapauksista, joissa painepesulla on aiheutettu pahoja vesivahinkoja kiinteistöihin. Näitä ei alunperinkään olisi pitänyt pestä paineella. Olemme alan huippuammattilaisia ja tiedämme, onko jokin pinta pesuun ylipäätään soveltuva. Älä ota turhaa riskiä ja ehdoin tahdoin vaurioita omaisuuttasi, vaan kutsu ammattilainen paikalle. Osaamme myös olla tarjoamatta ja tekemättä urakkaa, jos se on mielestämme liian riskialtista tai siitä ei ole etua sinulle tai kiinteistöllesi.

Käsittelymenetelmät riippuvat hyvin paljon siitä, millainen pestävä julkisivu on. Puupinnalle käytämme erilaisia menetelmiä kuin rapatuille pinnoille ja tiilipinnoille taas erilaisia. Myös käytettävät pesu- tai muut aineet ovat riippuvaisia alustasta. Tiilipinnoille sekä muille huokoisille mineraalipinnoille suosittelemme myös suoja-ainekäsittelyä, jolla pinnasta saadaan vettä ja kosteutta hylkivä, mutta silti hengittävä. Tämä myös parantaa seinän lämmöneristyskykyä. Suoja-ainekäsittely on erinomainen varsinkin kohteisiin, jotka ovat alttiita viistosateelle, kuten esimerkiksi korkeat rakennukset tai vaikkapa rivitalojen päädyt.

Huoltamalla julkisivuasi varmistat sen ulkonäön, vesitiiviyden ja hengittävyyden sekä pidät ylimääräiset kasvustot poissa seiniltäsi. 

Julkisivun huoltaminen pidentää julkisivun elinkaarta etenkin sellaisissa kohteissa, jotka altistuvat katupölylle tai muille ilmansaasteille normaalia enemmän. Pesulla pinnat pidetään puhtaina ja myös mahdollinen maalipinta pysyy paremmassa kunnossa. Lopputuloksena on aina ulkonäöltään siisti julkisivu, jota on mukava katsella. Aika ajoin vaadittavaa isompaa huoltoa, kuten maalausta, saadaan myös venytettyä pidemmälle. Puurakenteisissa kiinteistöissä julkisivumaali saattaa alkaa kasvaa homekasvustoa, jonka vuoksi huoltomaalaus tulee nopeasti ajankohtaiseksi. Pesulla voidaan voittaa vielä muutama vuosi lisäaikaa.

Palvelemme kotitalouksia, taloyhtiöitä ja yrityksiä kattojen ja julkisivujen huoltotarpeissa pääkaupunkiseudulla ja myös laajemmin Uudellamaalla sekä Etelä-Suomen alueella. Isojen asiakkuuksien kuten taloyhtiöiden kohdalla matkaamme joskus kauemmaskin. Ota yhteyttä ja kysy tarkemmin palveluistamme sinun alueellasi!

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 50 000 neliömetriä erilaisia kattoja sekä muita pintoja. Monet kattopesun ja -huollon tilanneista asiakkaistamme ovat teettäneet meillä myös julkisivupesuja. Tutustu kuviin kunnostamistamme kohteista Referenssit-sivulla!

Tiedämme mitä teemme, emmekä ota turhia riskejä, sillä osaamme myös kieltäytyä urakasta, jos sen toteuttaminen on meidän mielestämme riskialtista. Meillä on koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka tuntee suomalaiset julkisivut ja ilmaston, jonka armoilla ne ovat. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on taatusti laadukas ja kestävä.

Tarvitsemme hieman aikaasi kuntokartoitukseen. Sen perusteella teemme sinulle tarjouksen ja projektisuunnitelman. Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä sähköä. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai sähköä, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Julkisivujen huoltoprojekti vaatii aina ensin kuntokartoituksen. Voit tilata kuntokartoituksen soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Voit myös täyttää tarjouspyyntölomakkeen Yhteydenotto-sivullamme, missä kerrot tarkemmin projektistasi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.