Katto kuntoon 100% tyytyväisyystakuulla!

Mineriittikaton pesu ja pinnoitus - kysymyksiä ja vastauksia

Tehopesu hoitaa mineriitti- ja varttikattojen pinnoitus- ja pesutyöt Uudenmaan alueella ja tarvittaessa kauempanakin. Kun tilaat meiltä mineriittikaton pesun ja pinnoituksen tai muita huoltopalveluja, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin mineriitti- ja varttikatoista ja niiden huollosta.

Jos sinulle herää mitä tahansa lisäkysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Mineriittikatto (varttikatto, kuitusementtikatto) tarvitsee huoltoa siinä missä muutkin katemateriaalit. Ajan myötä alkuperäinen pinnoite vaurioituu, eikä suojaa enää kuitusementtilevyä niin kuin sen pitäisi. Ilman pinnoitteen antamaa suojaa varttikaton kuitusementtilevy altistuu pakkasrapaumalle sekä sammal-, levä- tai muulle kasvustolle. Siksi kuitusementtikaton säännöllinen huoltaminen on tärkeää. Näin vältetään turhia kattoremontteja ja katon vaihdosta aiheutuvia kustannuksia ja mineriittikaton käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi.

Syitä on monia, mutta painavin syy on se, että asbestia sisältävän kuitusementtilevyn pesu on luvanvaraista toimintaa. Vuoden 2016 alusta alkaen kuitusementtikattojen pesu on luokiteltu nimittäin asbestipurkutyöksi.

Tällaista huoltotyötä suorittavan työntekijän täytyy olla koulutettu asbestipurkutyöhön ja työtä toteuttavan yrityksen täytyy kuulua asbestipurkutyöluparekisteriin. Me Tehopesulla otamme sekä asiakkaidemme turvallisuuden, että työntekijöidemme työturvallisuuden tosissamme. Siksi meillä on asbestiluvat kunnossa ja koulutetut työntekijät hoitamassa asbestityöt sille kuuluvalla huolellisuudella, ja jotta myös sinä voit olla huoletta kattohuoltosi turvallisuuden suhteen.

Teetä siis työ urakoitsijalla, jolle on siihen myönnettu lupa. Asbestipurkutyöluvan saaneet yritykset löytyvät Asbestipurkutyöluparekisteristä.

Mineriittikattojen valmistuksessa käytettiin asbestia aina vuoteen 1988 asti, ja mineriittikatto oli hyvin yleinen omakotitalojen kattomateriaali erityisesti 1970-1980-luvulla. Tämän vuoksi kaikkien ennen vuotta 1994 rakennettujen talojen mineriittikattojen huolto on määritelty luvanvaraiseksi asbestityöksi.

Jos mineriittikattosi on rakennettu 1990-luvun alkupuolella tai aikaisemmin, on syytä epäillä että se saattaa sisältää asbestia. Tällöin katon pesu, maalaus ja muut huoltotoimenpiteet on jätettävä tarvittavat luvat omaavalle ammattilaiselle.

Tilaajana sinun tulee huomata, että ennen mitään huoltotoimenpiteitä mineriittikatolle on teetettävä asbestikartoitus, jonka perusteella työ suunnitellaan. Avustamme sinua kartoituksessa mielellämme.

Kuten edellisessä kohdassa kerroimme, meillä Tehopesussa on kaikki tarvittavat asbestityöluvat myös asbestia sisältävien mineriittikattojen huoltoon.

Pohjatyönä suoritetaan mineriittikaton pesu huolellisesti tarkoitukseen sopivilla laitteillamme. Pesuvesi suodatetaan määräysten mukaisesti ja erottunut jäte toimitetaan hävitettäväksi asianmukaisella tavalla. Tämän jälkeen katteelle levitetään kasvustonestoaine, jolla varmistamme sen ettei katossa ala kunnostuksen jälkeen kasvamaan mitään ylimääräistä. Tämän jälkeen katon kuivuttua, sopivan sään salliessa, kate pohjustetaan primerilla ja sen jälkeen pinnoitetaan.

Huoltamalla mineriittikattosi vältät isomman kattoremontin, pidennät kattosi elinkaarta ja säästät useimmiten tuhansia euroja selvää rahaa.

Kattosi kunnostusprojektin tuloksena syntyy toimiva katto. Mikäli teemme mineriittikaton täydellisen kunnostuksen, lopputulos myös näyttää hyvältä. Se on merkittävää etenkin niissä taloissa, joissa on jyrkkä katto ja katto on iso osa kotisi julkisivua. Tilaamalla meiltä katollesi myös säännöllisen vuosihuollon, varmistat katon toimivuuden ja kauniin ulkonäön pitkälle tulevaisuuteen ilman, että sinun tarvitsee edes ajatella asiaa.

Palvelemme kotitalouksia, taloyhtiöitä ja yrityksiä mineriittikattojen ja muiden kattojen ja julkisivujen huoltotarpeissa pääkaupunkiseudulla ja myös laajemmin Uudellamaalla ja Etelä-Suomen alueella. Ota yhteyttä ja kysy tarkemmin palveluistamme sinun alueellasi!

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 50 000 neliömetriä erilaisia kattoja.

Tehopesun koulutetut ja kokeneet asentajat takaavat laadukkaan lopputuloksen. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on taatusti lujaa laatua.

Mineriittikatolle, joka on tehty vuonna 1994 tai aiemmin, on ennen työnaloitusta teetettävä asbestikartoitus. Jonka tarvittaessa hoidamme puolestasi.

Tarvitsemme hieman aikaasi myös kuntokartoitukseen. Tulemme aina ensin paikan päälle suorittamaan kuntokartoituksen, minkä jälkeen saat meiltä tarjouksen ja kattohuoltosuunnitelman.

Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä sähköä. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai sähköä, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Säännöllisellä huoltamisella varttikatto pysyy hyvässä kunnossa pitkälle tulevaisuuteen.

Mineriittikaton huoltoprojekti vaatii aina ensin kuntokartoituksen. Voit tilata meidät apuun soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Voit myös täyttää tarjouspyyntölomakkeen Yhteydenotto-sivullamme, missä kerrot tarkemmin projektistasi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.