Mineriittikaton huollon vaiheet:

1
Kuntokartoitus
2
*Korjaustyöt
3
Pesu ja kasvustonesto- käsittely
4
*Suoja-aine-käsittely
5
*Maalaus, Pinnoitus
6
*Huolto- sopimus
* Työvaihetta ei tehdä tai se tehdään vain erikseen sovittaessa.

Mineriittikaton pesu ja pinnoitus

Mineriitti- tai varttikatto eli kuitusementtikatto on yksi 70- ja 80-luvulla rakennettujen asuinrakennusten käytetyimmistä kattomateriaaleista, jonka huoltotarpeisiin ja toimenpiteisiin on alettu kunnolla kiinnittämään huomiota vasta 2000-luvulla.

Huoltamaton mineriittikatto ja sen huokoiseksi kulunut maalipinta kerää sään rasituksesta itseensä kosteutta. Tämän vuoksi erityisesti pakkaset aiheuttavat katolle rapautumista, joka tiilikaton tapaan aiheuttaa muun muassa sammaleen ja jäkälän kasvua ja lian kerääntymistä katolle. Huollon laiminlyönnin seuraus on väistämättömästi katon uusiminen.

Oikein ja hyvin tehty mineriittikaton, pesu ja pinnoitus auttavat kattoasi kestämään Suomen säät vuosia tai jopa vuosikymmeniä eteenpäin. Samalla myös talon ulkonäkö paranee eikä isosta kattoremontista tarvitse murehtia.

Mistä tiedän tarvitseeko mineriittikattoni huoltoa?

Mineriittikaton pinnoituksen tarpeen näet itse helposti jo pelkästä ulkonäöstä. Jos katto on likainen ja siellä näyttää kasvavan jotakin, katto on vähintään huollon tarpeessa. Mineriittikaton pesun ja pinnoituksen hinta on murto-osa kattoremontin hinnasta ja pidentää kattosi elinkaarta säännöllisesti huollettuna parhaimmillaan vuosikymmeniä.

Tehopesu tekee mineriittikattojen pesuja, pinnoituksia ja huoltoja sataprosenttisella tyytyväisyystakuulla.

Huomio! 1.1.2016 voimaan tulleet lakiuudistukset tekivät mineriittikaton huollosta luvanvaraista työtä. Lue lisää

Kysymyksiä ja vastauksia

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 45 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys