Kysymyksiä ja vastauksia: Tiilikattojen huolto

Kun tilaat Tehopesun palveluita, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin tiilikatoista. Jos sinulle herää mitä tahansa lisäkysymyksiä, älä epäröi jättää soittopyyntöä.

Miksi tiilikattoa pitää pestä ja huoltaa?

Tiilikaton käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi säännöllisellä huoltamisella. Kaikki kasvusto tiilen pinnalla lisää tiilen vaurioitumisen riskiä ja voi aiheuttaa jopa reikiä katteen pintaan. Pesu ja pinnoitus palauttaa katteen uudenveroiseksi ja huoltaminen jatkaa sen elinkaarta pitkälle tulevaisuuteen. Näin säästät selvää rahaa, koska katon uusimista ei tarvitse enää miettiä.

Omistan painepesurin, miksi en pesisi kattoani itse?

Kotikäyttöön tarkoitettujen pesureiden teho on pieni ja työssä voi kulua viikko(ja). Ammattilainen tietää katon pesun vaatimukset, jotta katetta ei vaurioiteta ja työ on nopeaa ja työnjälki hyvä. Älä siis vaivaudu itse, etenkin jos et aio tehdä mitään muuta kuin pestä katon. Pelkkää pesua emme nimittäin suosittele, sillä se vain luo entistä paremman kasvualustan tiiltä vaurioittavalle kasvustolle.

Netissä sanotaan, ettei tiilikattoa pitäisi lainkaan pestä painepesurilla. Miksi näin?

Se on markkinamiesten puhetta, eikä sitä kannata ottaa vakavasti. Pesun ja pinnoituksen tai suoja-ainekäsittelyn jälkeen kattosi on jälleen kuin uusi tai jopa uutta parempi. Pesu on normaali ja välttämätön toimenpide ennen jatkokäsittelyä. Näin lopputulos on hyvä ja laadukas.

Mitkä ovat tyypilliset tiilikattohuollon vaiheet ja toimenpiteet?

Aluksi katon kunto tarkastetaan ja puutteet korjataan, muun muassa rikkinäiset tiilet vaihdetaan ehjiin. Seuraavaksi pinnoituksen tai suoja-ainekäsittelyn pohjatyönä pesemme ensin kattosi tehokkailla laitteillamme. Tämän jälkeen katteelle levitetään kasvustonestoaine, jolla varmistamme sen ettei katossa ala kunnostuksen jälkeen kasvamaan mitään. Sen jälkeen kate joko pinnoitetaan maalin tyyppisellä pinnoitteella vähintään kahteen kertaan tai se käsitellään suoja-aineella, joka tekee tiilestä vettä läpäisemättömän, muuttamatta sen pesunjälkeistä ulkonäköä. Lisäksi pinnoitamme tai suojaamme myös kaikki varatiilet.

Mitä tiilikaton vuosihuoltoon kuuluu?

Vuosihuollossa tarkastamme katteen ja sen pinnoitteen kunnon ja levitämme tarvittaessa katteelle kasvustonestoaineen. Vaihdamme rikkinäiset tiilet uusiin ja puhdistamme sadevesikourut sekä tarkistamme, että veden pääsy katolta pois on esteetöntä.

Miksi tiilikaton huolto on kannattava investointi?

Huoltamalla tiilikattosi vältät isomman kattoremontin, pidennät kattosi elinkaarta ja säästät useimmiten tuhansia euroja selvää rahaa.

Mitä kunnostusprojektin tuloksena syntyy?

Kattosi kunnostusprojektin tuloksena syntyy toiminnallisuudeltaan uudenveroinen katto. Mikäli teemme tiilikatollesi uudelleenpinnoituksen, lopputulos myös näyttää hyvältä. Se on merkittävää etenkin niissä taloissa, joissa on jyrkkä katto ja katto on iso osa kotisi julkisivua. Tilaamalla meiltä katollesi myös säännöllisen vuosihuollon, varmistat katon toimivuuden ja kauniin ulkonäön pitkälle tulevaisuuteen ilman, että sinun tarvitsee edes ajatella asiaa.

Millä perusteella maalattu tiilikatto on jopa parempi kuin uusi?

Toteuttamissamme kunnostuksissa käytettävä maalin kaltainen pinnoite on parempaa ja kestävämpää, kuin tiilien valmistuksessa niiden pintaan ruiskutettu maali. Näin voidaan perustellusti sanoa, että pinnoitettu tiili on vähintään uudenveroinen ja jopa parempi. Lisäksi etenkin vanhemmat tiilet ovat usein nykyisiä uusia tiiliä tukevampaa tekoa ja siten kestävämpiä. Tiilikaton pinnoitus on erittäin hyvä, edullinen ja kestävän kehityksen mukainen vaihtoehto.

Kuka muu on ostanut teiltä katon kunnostuksen?

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 40 000 neliömetriä erilaisia kattoja.

Miten takaatte hyvän lopputuloksen?

Meillä on koulutettu ja suuresti arvostamamme suomalainen työvoima, joka on tehnyt vuosia näitä hommia. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on takuumme mukainen – Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Mitä edellytätte meiltä ennen projektia?

Tarvitsemme hieman aikaasi kuntokartoitukseen. Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Mitä edellytätte meiltä projektin aikana?

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä pistorasian. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai pistorasiaa, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Tuleeko pihalleni sotkua tai muita jälkiä?

Me Tehopesulla siivoamme aina kaikki jälkemme projektin jälkeen. Pihallesi tai katollesi ei jää mitään roskia tai muuta jätettä. Meidän on kuitenkin päästävä kalustollamme lähelle taloasi ja joskus joudumme ajamaan pesuautomme pihanurmikolle. Tällöin siitä voi jäädä jälkiä nurmikkoosi ja pahimmassa tapauksessa joudut kunnostamaan nurmikkoasi. Kerromme kuitenkin aina etukäteen, joudummeko ajamaan nurmikollesi, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä projektin päätyttyä.

Pysyykö katto varmasti niin hyvänä kuin väitätte?

Säännöllisellä huoltamisella katto pysyy hyvässä kunnossa pitkälle tulevaisuuteen. Kannattaa myös muistaa, että pinnoitus tai muu kunnostus voidaan tarvittaessa myös uusia. Varovasti arvioiden pinnoituksen elinkaari huollettuna on yli 20 vuotta.

Miten voin tilata?

Tiilikaton huoltoprojekti vaatii aina ensin kuntokartoituksen. Voit tilata kuntokartoituksen soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 50 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys