Kysymyksiä ja vastauksia: Peltikattojen huolto

Kun tilaat Tehopesun palveluita, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin peltikatoista. Jos sinulle herää mitä tahansa lisäkysymyksiä, älä epäröi jättää soittopyyntöä.

Miksi peltikattoa pitää pestä ja huoltaa?

Peltikatto on kestävä materiaali, mutta sitäkin pitää hoitaa ja huoltaa. Pellin pahin vihollinen on ruoste, joka voi aiheuttaa isoja vaurioita. Ne voi olla vaikea korjata ja korjaus on myös kallista. Normaalin vuosihuollon lisäksi peltikatto tulisi huoltomaalata säännöllisesti. Nyrkkisääntönä on huoltomaalaus noin 10 vuoden välein. Huoltaminen vuosittain ja säännöllinen huoltomaalaus jatkavat katon elinkaarta pitkälle tulevaisuuteen.

Omistan painepesurin, miksi en pesisi peltikattoani itse?

Peltikaton pesu suoritetaan yleensä ennen maalausta tai huoltomaalausta. Jotta katto saadaan riittävän puhtaaksi, pitää käyttää tehokkaita pesureita, joiden paine sekä vedentuotto ovat kotikäyttöön tarkoitettuihin pesureihin verraten moninkertainen. Märkä katto on liukas ja vaarallinen. Älä siis kiipeä itse katolle, sillä jo pelkkä putoamisvaara on suuri. Jätä pesu ammattilaiselle, meillä on turvalliset työskentelymenetelmät ja kunnolliset työvälineet.

Mitkä ovat tyypilliset peltikattohuollon vaiheet ja toimenpiteet?

Peltikaton huoltomaalauksen pohjatyö on katon huolellinen pesu. Mahdolliset ruosteiset kohdat käydään läpi siten, että irtonainen ruoste poistetaan mekaanisesti ja sen jälkeen käsitellään ruostumisprosessin pysäyttävällä aineella. Kate maalataan huoltomaalauksessa kertaalleen. Jos peltikatto on päässyt merkittävän heikkoon kuntoon, suosittelemme sen maalausta kahteen kertaan.

Mitä peltikaton vuosihuoltoon kuuluu?

Peltikaton vuosihuollossa tarkistetaan katon yleiskunto, läpivientien kunto sekä sadevesijärjestelmän kunto. Lisäksi sadevesikourut puhdistetaan ja katteen kiinnitykset tarkistetaan pistokokein. Irtonaiset roskat poistetaan ja tarkistetaan sekä varmistetaan veden esteetön pääsy pois katteelta.

Miksi peltikaton huolto on kannattava investointi?

Huoltamalla peltikattosi vältät isomman kattoremontin, pidennät kattosi elinkaarta ja säästät useimmiten tuhansia euroja selvää rahaa.

Mitä peltikaton huoltoprojektin tuloksena syntyy?

Peltikattosi huoltomaalausprojektin tuloksena syntyy toiminnallisuudeltaan uudenveroinen katto. Lopputulos myös näyttää hyvältä. Se on merkittävää etenkin niissä taloissa, joissa on jyrkkä katto, joka on iso osa kotisi julkisivua. Tilaamalla meiltä katollesi myös säännöllisen vuosihuollon, varmistat katon toimivuuden ja kauniin ulkonäön pitkälle tulevaisuuteen ilman, että sinun tarvitsee edes ajatella asiaa.

Kuka muu on ostanut teiltä katon kunnostuksen?

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 40 000 neliömetriä erilaisia kattoja.

Miten takaatte hyvän lopputuloksen?

Meillä on koulutettu ja suuresti arvostamamme suomalainen työvoima, joka on tehnyt vuosia näitä hommia. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on takuumme mukainen – Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Mitä edellytätte meiltä ennen projektia?

Tarvitsemme hieman aikaasi kuntokartoitukseen. Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Mitä edellytätte meiltä projektin aikana?

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä pistorasian. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai pistorasiaa, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Pysyykö katto varmasti niin hyvänä kuin väitätte?

Säännöllisellä huoltamisella katto pysyy hyvässä kunnossa pitkälle tulevaisuuteen. Kannattaa myös muistaa, että huoltomaalaus, pinnoitus tai muu kunnostus voidaan tarvittaessa myös uusia. Varovasti arvioiden pinnoituksen elinkaari huollettuna on yli 20 vuotta ja ympäristöstä riippuen 10 vuoden huoltomaalausvälin pidentäminenkin saattaa olla mahdollinen.

Miten voin tilata?

Peltikaton huoltoprojekti vaatii aina ensin kuntokartoituksen. Voit tilata kuntokartoituksen soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 45 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys