Kysymyksiä ja vastauksia: Julkisivujen huolto

Kun tilaat Tehopesun palveluita, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin julkisivujen huolloista. Heräsikö lisäkysymyksiä? Älä epäröi jättää soittopyyntöä.

Miksi julkisivuja kannattaa huoltaa?

Julkisivujen pesu ja huolto pitää rakennuksen seinät kunnossa, pidentää pinnoitteen ikää sekä pitää julkisivun näyttävänä ja kauniina. Julkisivun pesun tarve vaihtelee paljon kiinteistön sijainnista ja sen ympäristöstä riippuen. Lähtökohtaisesti kannattaa kuitenkin aina pitää oman kiinteistön julkisivun kuntoa silmällä jotta home, tai muu ei-toivottu kasvusto ei pääse yllättämään. Ennen pitkää julkisivun kunnostaminen esimerkiksi maalaamalla tulee joka tapauksessa ajankohtaiseksi – säännöllinen pesu ja huolto pidentää jaksoja laajempien julkisivuremonttien välillä.

Omistan painepesurin, miksen pesisi seiniäni itse?

Suosittelemme käyttämään harkintaa aina kun suunnittelet julkisivun pesemistä itse omalla painepesurilla. Voit olla jopa kuullut tapauksista, joissa painepesulla on aiheutettu pahoja vesivahinkoja kiinteistöihin. Näitä ei alunperinkään olisi pitänyt pestä paineella. Olemme alan huippuammattilaisia ja tiedämme, onko jokin pinta pesuun ylipäätään soveltuva. Älä ota turhaa riskiä ja ehdoin tahdoin vaurioita omaisuuttasi, vaan kutsu ammattilainen paikalle. Osaamme myös olla tarjoamatta ja tekemättä urakkaa, jos se on mielestämme liian riskialtista tai siitä ei ole etua sinulle tai kiinteistöllesi.

Mitkä ovat tyypilliset julkisivuille tehtävät pesutoimenpiteet?

Käsittelymenetelmät riippuvat hyvin paljon siitä, millainen pestävä julkisivu on. Puupinnalle käytämme erilaisia menetelmiä kuin rapatuille pinnoille ja tiilipinnoille taas erilaisia. Myös käytettävät pesu- tai muut aineet ovat riippuvaisia alustasta. Tiilipinnoille sekä muille huokoisille mineraalipinnoille suosittelemme myös suoja-ainekäsittelyä, jolla pinnasta saadaan vettä ja kosteutta hylkivä, mutta silti hengittävä. Tämä myös parantaa seinän lämmöneristyskykyä. Suoja-ainekäsittely on erinomainen varsinkin kohteisiin, jotka ovat alttiita viistosateelle, kuten esimerkiksi korkeat rakennukset tai vaikkapa rivitalojen päädyt.

Miksi julkisivun pesu ja huolto on kannattava investointi?

Huoltamalla julkisivuasi varmistat sen ulkonäön, vesitiiviyden ja hengittävyyden sekä pidät ylimääräiset kasvustot poissa seiniltäsi. Julkisivusi myös näyttää hyvältä, joka nostaa asuntosi arvoa mahdollisen myyntitilanteen varalta.

Mitä projektin tuloksena syntyy?

Julkisivun huoltaminen pidentää julkisivun elinkaarta etenkin sellaisissa kohteissa, jotka altistuvat katupölylle tai muille ilmansaasteille normaalia enemmän. Pesulla pinnat pidetään puhtaina ja myös mahdollinen maalipinta pysyy paremmassa kunnossa. Lopputuloksena on aina ulkonäöltään siisti julkisivu, jota on mukava katsella. Aika ajoin vaadittavaa isompaa huoltoa, kuten maalausta, saadaan myös venytettyä pidemmälle. Puurakenteisissa kiinteistöissä julkisivumaali saattaa alkaa kasvaa homekasvustoa, jonka vuoksi huoltomaalaus tulee nopeasti ajankohtaiseksi. Pesulla voidaan voittaa vielä muutama vuosi lisäaikaa.

Kuka muu on ostanut teiltä julkisivujen pesuja ja huoltoja?

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 40 000 neliömetriä erilaisia kattoja sekä muita pintoja. Monet kattopesun ja huollon tilanneista asiakkaistamme ovat teettäneet meillä myös julkisivujen pesuja. Tutustu kuviin kunnostamistamme kohteista.

Miten takaatte hyvän lopputuloksen?

Tiedämme mitä teemme, emmekä ota turhia riskejä, sillä osaamme myös kieltäytyä urakasta, jos sen toteuttaminen on meidän mielestämme riskialtista. Meillä on koulutettu ja suuresti arvostamamme suomalainen työvoima, joka on tehnyt vuosia näitä hommia. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on takuumme mukainen – Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Mitä edellytätte meiltä ennen projektia?

Tarvitsemme hieman aikaasi kuntokartoitukseen. Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Mitä edellytätte meiltä projektin aikana?

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä pistorasian. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai pistorasiaa, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Miten voin tilata?

Julkisivujen huoltoprojekti vaatii aina ensin kuntokartoituksen. Voit tilata kuntokartoituksen soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 45 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys