Kysymyksiä ja vastauksia: Huopakattojen huolto

Kun tilaat Tehopesun palveluita, haluamme, että kaikki on sinulle vesiselvää. Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin huopakattojen huolloista. Heräsikö lisäkysymyksiä? Älä epäröi jättää soittopyyntöä.

Miksi huopakattoa pitää pestä ja huoltaa?

Huopakaton kuntoa tulee seurata säännöllisesti. Etenkin tasakatot ovat sellaisia, joiden sadevedenpoisto on perinteisesti ollut ongelmallista kaivojen ja/tai kaivoritilöiden tukkeuduttua. Vesi jää seisomaan katolle ja jos huopa on saumoistaan jo haurastunut, kattovuoto voi olla tosiasia. Koska etenkin huopakatoille yleinen tasakatto on poissa silmistä, se on myös poissa mielestä. Siksi säännöllinen huoltaminen on erityisen tärkeää. Katolla oleva lika ja roskat on syytä poistaa säännöllisesti, jotta sadevesikaivojen (tasakatot) tai sadevesijärjestelmien (harjakatot) toiminta varmistetaan. Huopakaton huoltaminen merkitsee usein joko uuden kermikerroksen levittämistä katolle tai palahuopakaton uusimista. Ota huomioon, että katteen voi myös pinnoittaa. Valitusta pinnoitteesta riippuen katteen elinkaarta voidaan jatkaa pitkälle tulevaisuuteen.

Omistan painepesurin, miksen pesisi kattoani itse?

Huopakatto on herkkä vaurioitumaan, etenkin painepesusta ja siksi sitä ei kannata lähteä pesemään vailla kokemusta. Palahuopakattojen painepesusta kannattaa niin ikään pidättäytyä. Jätä nämä hommat suosiolla ammattilaisen harteille ja vastuulle. Lisäksi vältät kokonaan katolta putoamisen ja vakavan loukkaantumisen riskin.

Mitkä ovat tyypilliset huopakattohuollon vaiheet ja toimenpiteet?

Huopakattoisissa taloissa varmistetaan ensin katon yleiskunto, jonka jälkeen sadeveden poistuminen varmistetaan ja sadevesijärjestelmä puhdistetaan. Huollon yhteydessä katolle levitetään myös kasvustonestoaine, jolla pyritään pitämään katolta poissa kaikki sitä vaurioittava kasvillisuus.

Mitä huopakaton vuosihuoltoon kuuluu?

Vuosihuollossa katteen kunto tarkistetaan. Tasakattoisissa kiinteistöissä sadevesikaivojen toiminta varmistetaan ja ne puhdistetaan. Samalla poistetaan ylimääräiset roskat ja lika.

Miksi huopakaton huolto on kannattava investointi?

Huoltamalla huopakattosi vältät isomman kattoremontin, pidennät kattosi elinkaarta ja säästät useimmiten tuhansia euroja selvää rahaa.

Mitä huopakaton kunnostusprojektin tuloksena syntyy?

Kattosi kunnostusprojektin tuloksena syntyy toiminnallisuudeltaan uudenveroinen katto. Lopputulos myös näyttää hyvältä. Se on merkittävää etenkin niissä taloissa, joissa on jyrkkä katto ja katto on iso osa kotisi julkisivua. Tilaamalla meiltä katollesi myös säännöllisen vuosihuollon, varmistat katon toimivuuden ja kauniin ulkonäön pitkälle tulevaisuuteen ilman, että sinun tarvitsee edes ajatella asiaa.

Kuka muu on ostanut teiltä katon kunnostuksen?

Meillä on satoja tyytyväisiä asiakkaita toimialueellamme ja huollamme vuosittain yli 40 000 neliömetriä erilaisia kattoja.

Miten takaatte hyvän lopputuloksen?

Meillä on koulutettu ja suuresti arvostamamme suomalainen työvoima, joka on tehnyt vuosia näitä hommia. Lisäksi käytössämme on alan ehdotonta huippua oleva kalusto. Ammattitaidon ja laitteiston yhteispelillä lopputulos on takuumme mukainen – Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Mitä edellytätte meiltä ennen projektia?

Tarvitsemme hieman aikaasi kuntokartoitukseen. Tarjouksemme hyväksyttyäsi teemme yhdessä urakkasopimuksen, jossa sovitaan tehtävistä töistä, aikataulusta sekä varmistamme, että kaikki toivomuksenne tulevat täytetyiksi.

Mitä edellytätte meiltä projektin aikana?

Tarvitsemme käyttöömme vain vesipisteen sekä pistorasian. Vaikka kohteessa ei olisikaan vesipistettä ja/tai pistorasiaa, meidän tulee tietää se etukäteen, jolloin varaudumme siihen. Näiden puuttuminen ei estä kunnostuksen suorittamista. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla projektin aikana.

Pysyykö katto varmasti niin hyvänä kuin väitätte?

Säännöllisellä huoltamisella katto pysyy hyvässä kunnossa pitkälle tulevaisuuteen. Kannattaa myös muistaa, että huoltomaalaus, pinnoitus tai muu kunnostus voidaan tarvittaessa myös uusia. Varovasti arvioiden pinnoituksen elinkaari huollettuna on yli 20 vuotta.

Miten voin tilata?

Huopakaton huoltoprojekti vaatii aina ensin kuntokartoituksen. Voit tilata kuntokartoituksen soittamalla numeroon 040 485 3384 tai lähettää meille sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen info@tehopesu.fi.

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 45 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys