Tiilikaton huollon vaiheet:

1
Kuntokartoitus
2
Korjaustyöt
3
Pesu ja kasvustonesto- käsittely
4
Suoja-aine-käsittely
5
Maalaus, Pinnoitus
6
*Huolto- sopimus
* Työvaihetta ei tehdä tai se tehdään vain erikseen sovittaessa.

Tiilikaton pesu, pinnoitus tai suojaus

Tiilikatto on kestävä ja pitkäikäinen katemateriaali, joka oikein huollettuna pysyy kunnossa vuosikymmeniä. Jos tiilikaton huolto laiminlyödään, se alkaa kasvamaan sammalta ja jäkälää, jonka vuoksi tiilet rapautuvat ja rikkoutuvat.

Mistä tiedän tarvitseeko tiilikattoni huoltoa?

Uusi tiilikatto tarvitsee ensimmäisen huoltonsa jopa muutaman vuoden kuluttua sen rakentamisesta, jos talon ympärillä kasvaa paljon puita. Suomen rajuissa ja vaihtelevissa talviolosuhteissa kattotiiliä myös hajoaa vuosittain, jonka vuoksi katon säännöllinen huolto tai kuntokartoitus on todella tarpeellista.

Tiilikaton huollon tarpeen näet itse helposti jo pelkästä ulkonäöstä. Jos katto on likainen ja siellä näyttää kasvavan jotakin, katto on huollon tarpeessa. Mikäli päädyt harkitsemaan pelkkää tiilikaton pesua, niin jätä katto kokonaan hoitamatta, sillä pelkkä pesu vain kiihdyttää uuden kasvuston tuloa. Pelkän pesun jälkeen kattosi näyttää hyvältä enintään joitakin kuukausia.

Jos tiilen pinta on kulunut ja sen pinta muistuttaa hiekkapaperia, pelkkä vuosihuolto ei enää riitä. Tällöin tiilet tulisi pinnoittaa tai suoja-ainekäsitellä. Tiilikaton pinnoituksen hinta on murto-osa katon uusimiskustannuksista ja antaa käytännössä jopa paremman suojan katolle, kuin kattotiilien uusiminen. Myös suoja-ainekäsittely palauttaa tiilen toiminnallisuuden mutta sen ulkonäkö ei muutu.

Tehopesu tekee tiilikattojen pesuja, suoja-ainekäsittelyjä, pinnoituksia ja huoltoja sataprosenttisella tyytyväisyystakuulla.

Huomio! Olet saattanut kuulla väitteen, ettei tiilikattoja voisi pestä painepesurilla. Älä kuitenkaan lankea siihen harhaluuloon, sillä se on väärää tietoa. Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia osiostamme.

Kysymyksiä ja vastauksia

Ota yhteyttä

Kaikki pesu- ja kattohuoltoprojektit alkavat aina ilmaisella kuntokartoituksellamme. Jätä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä. Kun tarvitset lisätietoa, soita 040 485 3384 tai lähetä sähköpostia info@tehopesu.fi

Tiesitkö, että omakotiasujana saat kattohuoltotöistä kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tai vapaa-ajan asunnoissa teetetty kattohuoltotyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen ansiosta säästät 45 % tehdyn työn kustannuksista aina 2400 euroon asti vuodessa. Kotitalousvähennykset ovat henkilökohtaisia, joten kahden aikuisen taloudessa tämä tarkoittaa vähennystä aina 4800 euroon vuodessa. Omavastuuosuus vähennyksestä on 100 euroa / henkilö.

Laske vähennys